Uwielbiam surówki i wszelkiego rodzaju warzywne dodatki i nie wyobrażam sobie bez nich obiadu:)
Dzisiejsza surówka z kapusty pekińskiej jest jedną z najprostszych wersji,którą robię.
Jest szybka,smaczna i prosta.
SKŁADNIKI :
Mała kapusta pekińska
2 marchewki
1 małe jabłko
1 mała cebula
szczypiorek
odrobinę soku z cytryny
2-3 łyżki majonezu
1 łyżeczka cukru
sól,pieprz
SPOSÓB WYKONANIA :
- Kapustę umyć i poszatkować w cienkie paski
- Jabłko i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
- Jabłko po starciu pokropić sokiem z cytryny,aby nie ściemniało
- Cebulę pokroić w drobną kostkę
- Szczypiorek drobno posiekać
Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą. Dodać majonez i doprawić solą,pieprzem i cukrem.
Włożyć na pół godziny do lodówki,aby się wszystko przegryzło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz