poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem

Uwielbiam surówki i wszelkiego rodzaju warzywne dodatki  i nie wyobrażam sobie bez nich obiadu:)
Dzisiejsza surówka z kapusty pekińskiej jest jedną z najprostszych wersji,którą robię.
Jest szybka,smaczna i prosta.


SKŁADNIKI :

Mała kapusta pekińska
2 marchewki
1 małe jabłko 
1 mała cebula
szczypiorek
odrobinę soku z cytryny 
2-3 łyżki majonezu
1 łyżeczka cukru
sól,pieprz

SPOSÓB WYKONANIA :

  • Kapustę umyć i poszatkować w cienkie paski
  • Jabłko i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
  • Jabłko po starciu pokropić sokiem z cytryny,aby nie ściemniało
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę
  • Szczypiorek drobno posiekać
Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą. Dodać majonez i doprawić solą,pieprzem i cukrem.
Włożyć na pół godziny do lodówki,aby się wszystko przegryzło.




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz