Pierwszy raz jadłam tą sałatkę 17 lat temu u koleżanki.
Sałatka bardzo mi smakowała więc poprosiłam o przepis :)
Znajoma bardzo chętnie podzieliła się przepisem i od tego momentu przygotowuję ją u siebie.
Zdecydowanie należy ona do moich ulubionych.
Bardzo ją lubię ponieważ jest smaczna,a do tego bardzo prosta w przygotowaniu.
SKŁADNIKI:
Podwójna pierś z kurczaka
2 woreczki ryżu
1 puszka kukurydzy
500 g pieczarek
4-5 kiszonych ogórków
sól,pieprz
majonez
WYKONANIE:
Ryż i pierś z kurczaka gotujemy i studzimy
Pieczarki opłukujemy,oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy na odrobinie oleju tak długo, aż odparuje sok z pieczarek,który puszczą.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Ogórka pokroić w drobną kostkę.
Do ryżu dodajemy pokrojoną pierś,ostudzone pieczarki,kukurydzę i kiszonego ogórka.
Wszystko mieszamy.
Dodajemy majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem.
SKŁADNIKI:
Podwójna pierś z kurczaka
2 woreczki ryżu
1 puszka kukurydzy
500 g pieczarek
4-5 kiszonych ogórków
sól,pieprz
majonez
WYKONANIE:
Ryż i pierś z kurczaka gotujemy i studzimy
Pieczarki opłukujemy,oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy na odrobinie oleju tak długo, aż odparuje sok z pieczarek,który puszczą.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Ogórka pokroić w drobną kostkę.
Do ryżu dodajemy pokrojoną pierś,ostudzone pieczarki,kukurydzę i kiszonego ogórka.
Wszystko mieszamy.
Dodajemy majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz